ConsILR
Email 
Parola 
 
 

Sign up
    Navigare           Noutati
Informatii
   Despre consortiu
   Despre CILR
   Organizare
Membri
   Lista membrilor
Activitati
   Evenimente
      CILR 1/10/01
      Atelier de lucru 3/11/05
      Atelier de lucru 3/11/06
      Atelier de lucru 14-15/12/07
   Proiecte
      Balkanet
   Publicatii
Invatamant
   Undergraduate
   Master
   Doctorat
Cercetare
   Organizatii
   Finantare
Obiecte
   Instrumente
   Download
      Aplicatii
      Resurse
  ConsILR

Obiectele gazduite de portal

  • Fiecare obiect aflat pe portal care poate fi downloadat are specificate condiţiile de acces. ConsILR promovează plasarea īn regim de open-source şi open-resource  a obiectelor sale, dar nu obligă autorii la acest gen de deschidere. Fiecare autor īşi poate proteja contribuţiile după cum va crede de cuviinţă.
  • Download şi upload din/īn portal pot face numai membrii ConsILR.
  • La upload-ul unui obiect īn portal, autorul va specifica gradul de restricţionare la download: acces public sau cu plata la autor.
  • Portalul conţine următoarele tipuri de obiecte:

            - Resurse (corpusuri originale şi adnotate, colecţii de date asupra limbii īn format numeric sau simbolic, tezaure, dicţionare, scheme de adnotare etc.)

            - Instrumente: module program care funcţionează conform schemei globale:

                Atāt intrările, ieşirile, cāt şi resursele accesate trebuie să satisfacă anumite tipuri specificate (dacă notaţia este XML, aceste tipuri se numesc scheme de adnotare).

               - Aplicaţii: programe care rulează ghidate de interfeţe utilizator. Aplicaţiile pot, īn unele cazuri īngloba mai multe instrumente şi/sau pot utiliza resurse.

  • Portalul poate găzdui inclusiv anunţuri asupra resurselor ori instrumentelor aflate īn curs de dezvoltare. Īn anumite cazuri, dacă obiectul este prea mare pentru a fi găzduit pe portal sau autorul nu agrează plasarea lui aici, deşi doreşte să se bucure de publicitatea oferită de portal, se pot găzdui mostre ale resurselor şi demonstraţii de produse programe, īnsoţite de legături spre locurile unde pot fi procurate, in extenso, direct de la autori.
  • În descrierea resursei nu se pot folosi caracterele " ' şi - (dacă au spaţiu liber la dreapta sau la stânga lor).
  • Pentru siguranţă, informaţiile dumneavoastră de logare nu sunt păstrate prea mult timp pe calculatorul utilizat la logare, deci dacă observaţi că nu vă este permis accesul la o pagină sau butonul de download nu apare, deşi aveţi drepturile necesare, daţi "logout" şi introduceţi din nou mailul şi parola.
 
  • Octombrie 2007
    La sectiunea Activitati/Evenimente a fost adaugata pagina dedicata Atelierului de Lucru Resurse Lingvistice Romanesti si Instrumente pentru Prelucrarea Limbii Romane, 14 - 15 decembrie 2007, Iasi.
   
 top          home
   
Vizitatori  21846
     Contact